DE “TWEE HUIZEN” VAN ISRAEL

DE “TWEE HUIZEN” VAN ISRAËL

Wie dienen wij? Is het niet de God van Abraham, Isaak en Jacob? Jacob kreeg 12 zonen en dat werden de 12 stammen van Israël. Veel mensen denken dat de Joden heel Israël zijn maar de Joden komen van de stam Juda. Maar hoe zit het dan met de andere stammen en waar zijn die gebleven? JHWH zelf heeft beschikt dat de familie Jacob voor een hele periode in tweeën is verdeeld. Dat noemt men wel: de 2 huizen van Israël
Die staan dus voor de 12 stammen, genoemd naar de zonen van aartsvader Jacob, die geestelijk en letterlijk verdeeld zijn in het huis van Juda, nu bekend als de Joden, en het huis van Israël. Begrip hiervan is ontzettend belangrijk om tot een juiste interpretatie te komen van heel veel Bijbelteksten die over Juda en/of Israël spreken. Onze hemelse Vader is bezig de 2 huizen weer bij elkaar terug te brengen! Dat zal zijn voltooiing vinden in het komende Messiaanse vrederijk.
Zie onderstaande studies. Mocht u zelf verder zoeken op het internet; pas op, er zit ook veel lering tussen die doorslaat en neerkomt op vervangingstheologie.

  • Studies over de 2 huizen van Israël:

Een andere studie staat onder het kopje eindtijd: The house of Israël returns

12 stammenbanier
banier van de 12 stammen in bezit van de Tesjoeva-gemeente